Pages

September 19, 2010

Install Papago ke Lokatoo WinCE 5 & WinCE 6 = Percuma

Seperti yang telah saya janjikan sebelum Hari Raya iaitu bagaimana cara install papago bagi lokatoo wince 6, maka pada hari ini saya akan mengajar dengan cara yang sangat mudah & terus boleh digunakan. Apa yang penting sekali ialah ianya percuma. Cara yang akan saya ajarkan ini boleh juga digunakan untuk wince 5.(lihat belakang gps set untuk mengetahui versi wince anda) Kesemua gps set keluaran Lokatoo menggunakan wince 5 & 6. Berikut adalah cara-caranya :


1.  Sambungkan gps set anda ke komputer menggunakan kabel usb & anda akan dapat melihat skrin gps bertukar seperti gambar di bawah.
Skrin A1000 Wince 6 & sentuh kanan


Skrin A1000 wince 5 & sentuh kiri


2.  Satu file baru keluar di skrin komputer.
a)  Anda akan dapat melihat 1 folder guider seperti gambar di atas.
b)  Download Papago di SINI ( klik SINI untuk baca arahan daripada M3Asia )
c)  Download Shell di SINI
d)  Download Launchpad di SINI
e)  Install ke tiga-tiga file yang didownload seperti gambar di atas.


3.  Cabutkan kabel usb anda dari komputer.


4.  
Skrin wince 6 & sentuh navigation.


Skrin wince 5 & sentuh navigation.


5.
Paparan di atas akan keluar selepas navigation disentuh.


6.  Sentuh M3GPSX5 & paparan Papago X3 akan keluar. Tahniah!, anda telah berjaya install Papago X3 ke Lokatoo anda. Anda pasti tidak akan sesat jalan lagi.


Berikut adalah gambar-gambar software yang telah berjaya saya install ke dalam Lokatoo saya.


7.  Antara gambar-gambar 21 games

8.  igo amigo

9.  Papago X5

10.  Garmin XT

11.  igo8

12.  Mapking

13.  Lokatoo

14.  Science Calculator


Jika ada sebarang pertanyaan sila emel ke exorian@ymail.com

42 comments:

exorian said...

nampaknya xde komen kat cni...confirm semua dah berjaya. tahniah

bestcolostrum said...

Dah berjaya run papago, tapi macamana nak bukan Garmin XT pada step no 5?

exorian said...

kalau ada software garmin kat dlm gps tu...bolehle run garmin

bestcolostrum said...

Dah ada software garmin dlm tu tapi tak boleh run. Dia akan kluar paparan window bila sentuh kat garmin.

Anonymous said...

maknanya garmin tu x sesuai...kena adjust atau senang cerita bubuh aje software garmin lain

bestcolostrum said...

Sapa2 boleh tlg bagi link utk download garmin yang sesuai. Garmin yg saya ada skarang copy dari GPS lain jer. Please...

Wan Ahmad said...

camne nk install game dlm lokatoo?

matnur said...

entah..tunggu exorian bagi jawapan..aku nak juga

Anonymous said...

Sapa-sapa tahu kat mana nak download pdf viewer yg sesuai dgn gps device ni...

Anonymous said...

pdf viewer...apa tuh

Anonymous said...

Kalau ada Adobe Reader LE ke...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

leh x sy dptkn copy folder asal guider lokatoo a900. sy lupe nk copy. dah ilang fail. bantuan....

Anonymous said...

aku ada masalah sikit aku punya lokatoo A800 mcm nak upgrade haaa.. bila aku msk lokatoo screen dia terlebihh...sapa yg blh tlg aku email kat aku: putera_misr@yahoo.com

Azuan said...

Ada x link lain dr link kt atas tu..sbb smua link tu dh xleh bkak smua..Mohon bantuan..

Anonymous said...

ko emel je kat exorian..confirm ada jawapan

Anonymous said...

salam..kat mana ye nak donload
b) Download Papago di SINI ( link telah disable atas arahan pihak M3Asia, klik SINI untuk baca arahan daripada M3Asia )
..

Anonymous said...

macam mana nak dapatkan semua file file itu?
siapa ada file ini?
terima kasih

Anonymous said...

file tu xboleh buka..ada sesiapa yg boleh bantu saya..pls email hell2heavent@yahoo.com terima kasih...

Anonymous said...

salam
siapa ada file shell leh tolong send kat email saya...
sayap_illusi5@yahoo.com
terima kasih

Anonymous said...

tak boleh buat kat win ce 6 kenapa ha?? juga tak boleh run pun launchpad

eddie said...

salam
fyi.. launchpad memang dah berjaya di install , akan tetapi...

1.Garmin
garmin bila start up keluar semua menu in Chinese character, so tukar kat setting>display> to american english.. then boleh guna. tapi bila exit and masuk balik , i will back to chinese menu again.
any solutions?
lagi satu mana mana poi yang dah set to fav. suma hilang balik.

2.
papago..
boleh run, boleh find location.. bila nak navigate..satellite signal sampai subuh tak dapat..

Anonymous said...

salam
minta bantun kepada sesiapa yg ada file shell boleh tolong email ke saya sick_society@trustkill.net
terima kasih

Anonymous said...

boleh email fail shell kat saya mindateguh@yahoo.com

tq

Mr Co0L said...

Bro, tlg emailkan semua software link kat saya. sekodeng[at]gmail[dot]com

Anonymous said...

boleh x bg installer neh kat saya..
syed.faizal32@gmail.com

daudman said...

salam exorian...yg lates punyer papago maps....kalau boleh saya pun nak mcm ni ler juge...boleh bagi ke....mariki30@gmail.com

Maikai said...

Hi,

Baru beli extra baru. Model bold premium! Best!
Dapat lokatoo a1000hd. Dan cuba install Papago x8.5 tapi tak jadi. Download,extract Semua file ke sd card, copy com7 file ke sd card, masuk card ke dalam gps. Click on Navigation. Terus masuk lokatoo, bukan Papago. Dah test banyak kali result Semua sama.

Boleh tolong tak? Pleaseeee! Thanks.

zul said...

salam mohon bantuan boleh tolong email fail shell kat sy sparrow_hornet@yahoo.com. puas google xjumpe.

azam said...

salam, mohon bantuan nk try ni dh cari kt google x de.. zam_oi1978@yahoo.com

Izzuddin Fauzi said...

Salam boleh x dapatkan download Shell... emel izzuddinfz[at]gmail[dot]com

Tq :)

Cast Orange said...

salam, bro

leh bg link smula ta?

semua link..

izahiruddin@uniten.edu.my

Anonymous said...

Hi boleh berikan software papago yang baru untuk upgrade iaitu 8.5.
thanks.

Anonymous said...

hi, boleh emelkan link bagi aku?
terima kasih...

emel: mk21my@gmail.com

pedo said...

sapa2 yg ada file shell tolong email ke bentongpirates@gmail.com
terima kasih.

Anonymous said...

boleh x emailkan file shell ke rapsberries_91@yahoo.com

terima kasihhh..=)

Anonymous said...

boleh x emailkan file shell ke mnazriz@gmail.com? tk

Muru SK said...

boleh x emailkan file shell ke murusvm@gmail.com

Mohamad Firdaus said...

salam bos tolong email kn kt sy mcm mne nk install lokatoo ni da ikot step kat ats p still xpat la....
firdaus2344@gmail.com

Anonymous said...

send me the software
lawlawlawlawlaw@hotmail.com
super thx u

Anonymous said...

salam bro..

boleh email
software launchpad dan garmin ke email saya... wakena_beb@yahoo.com

thankssss

Shahizal E said...

Salam tuan.
Mohon sgt2 emel link pd emel sy.
shazal81@gmail.com

Ribuan Trima ksih tk terhingga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...