Pages

October 24, 2009

Cara convert Lokatoo ke Garmin = percuma

Klik SINI untuk convert Lokatoo WinCe 5 & 6 mengikut cara mudah versi Sept 2010.


PERINGATAN : Baca semua artikel dgn teliti supaya tiada kesilapan.

Pada 18.10.09 saya ada menyiarkan artikel COMING SOON : Upgrade Lokatoo ke Garmin, iGO8, Papago. Ia berkaitan rundingan saya dgn En. Ahmad dari KT, malangnya tiada respon dari beliau samada bersetuju atau tidak, call tak dijawab & sms tak dibalas walaupun pada awalnya saya dapat bercakap dgn beliau. En. Ahmad mengenakan caj RM120.00 sekali upgrade. Oleh kerana saya pernah disesatkan oleh Lokatoo semasa di Kedah kerana petanya yg tidak lengkap & terkini maka saya telah melayari seluruh dunia menaiki perahu utk mencari blog & forum yg dpt mengajar saya cara convert ke Garmin. Akhirnya saya telah terjumpa forum ini http://forum.lowyat.net/topic/1160071/+200 yg telah berjaya saya ikuti & terjah masuk ke dlm Lokatoo tanpa bantuan sesiapa, walaupun saya tahu geng EOCM telah lama menerjah tetapi hanya terhad utk ahli EOCM shj, itupun ada juga yg mengambil kesempatan dgn mengenakan upah atau caj tanpa mengira penat lelah geng EOCM. Di sini saya akan mengajar cara dari langkah pertama hingga berjaya tanpa mengenakan apa-apa caj kerana blog saya ini bukanlah blog yg berasaskan perniagaan tapi hanya sekadar berkongsi maklumat. Jika ada soalan & cara lain atau pendapat lain bolehlah beri komen dgn cara klik comments di akhir artikel ini. Walaupun berpandukan forum di atas, saya telah mengubahsuai serta copy sedikit ayat supaya mudah difahami. Sila ikut langkah berikut :

1. AMARAN : Saya tidak bertanggungjawab jika berlaku kerosakan pada alat Lokatoo anda. Anda dinasihatkan untuk tidak meneruskan convert Lokatoo anda jika anda tidak yakin anda boleh melakukannya.

2. Sambungkan wayar usb dari set gps ke komputer. Tekan butang on di atas set gps.

3. Sentuh gambar pc di atas skrin gps ( sebelah kiri gambar bateri )

4. 1 small window bertajuk removable disk(G:) akan muncul di skrin pc & klik 'open folder to view files'

5. copy folder bernama guider & simpan di pc anda, bertujuan utk backup jika anda tidak berjaya convert ke garmin & anda boleh menggunakan Lokatoo semula.

6. download & install winrar (jika tiada) di SINI

7. Download GMXT di SINI ( mulai 01.01.2010 link ini menjadi disable atas arahan pihak pengeluar software Garmin )


8. Step 8 ni dah delete sbb dah x perlu lagi.

9. Download CEdesktop di SINI

10. rename CEdesktop menjadi dp_Guider & copy paste replace ke folder guider

11. off the gps set & cabut wayar usb di gps.

12. on gps semula, sentuh navigation icon. The Windows will be started and then hidden. sentuh semula navigation icon and you will see a Windows CE interface.

13. sentuh 2 kali ( cepat-cepat ) pada icon SDMMC, kendian garmin, kendian Apps, kendian WM, kendian Que, kendian sentuh connect to a garmin gps, sentuh skip, sentuh yes, sentuh ok, sentuh I Agree, sentuh Yes, sentuh done, sentuh icon spanar(tools) di antara icon mentari & X, sentuh settings, sentuh anak panah di bawah kanan, sentuh about, anda akan nampak di tengah-tengah ada device id & card id.



14. Salin no card id tsbt di atas kertas & masuk ke dlm mulut & terus telan. Hehehe melawak aje, saja nak bagi iklan, rest & bertenang, mungkin ada yg fening.

15. pergi ke langkah 8 tapi kali ni buka folder keygen, kendian buka folder garmin_kgen_15.exe ( ambil masa sikit utk buka ) anda akan nampak window Garmin unlock generator, taip no card id tadi di enter your unit id here, kendian di ruangan select software product pilih Garmin mobile xt kendian klik generate. anda akan dpt unlock code. salin no code tu di atas kertas tapi jgn telan, buka notepad & taip dlm notepad no code tu kendian klik file, klik save as, klik desktop, pada 'file name' taip SW.UNL kendian pada 'save as type' klik all files kendian pada 'encoding' klik ANSI. kendian klik 'save'

16. pergi ke langkah 2,3,4 & buka folder garmin, copy paste file SW.UNL ke dlm folder garmin.

17. download GMAPSUPP.img di SINI copy paste ke dlm folder garmin.

18. pergi semula ke langkah 11 & 12, sentuh 2 kali ( cepat-cepat ) pada icon SDMMC, kendian garmin, kendian Apps, kendian WM, kendian Que, kendian sentuh ok, sentuh I Agree, sentuh view map & anda akan nampak gambar kereta serta "searching for satellites" Bawa set gps ke luar rumah seeloknya di bwh langit ( kalau panas atau hujan duduk le bawah bumbung, apa daa, itupun mau cakap kaa.. )

19. jika anda dapat melihat ayat ready to navigate maknanya anda telah berjaya. Horeyyy, yabeda bedu. Kome exorians tak akan sesat lagi.

20. Bila dah off set gps tu, masa on balik pergi semula ke langkah 12, sentuh 2 kali ( cepat-cepat ) pada icon SDMMC, kendian garmin, kendian RunGMXT kendian garmin(icon spt surat yg berwarna putih, no 4 dari kiri ) terima kasih kpd shuz krn suggest cara ini supaya setting yg dibuat tak direset semula.

Kalau nak update map, pergi sini. Cara install klik sini Teman nak ucapkan tahniah kpd yg berjaya, kalau dah berjaya bagitau teman dgn cara klik comments kat bwh ni. Nak tahu jugak berapa ramai yg dah berjaya.



95 comments:

shuz said...

Saya telah upgrade lokatoo saya ke garmin dgn cara link kat lowyat tu sblm saudara post kat blog ni....in fact saya ada share link trsbt pd fb proton exora a few weeks ago.. caranya mmg jadik, cuma saya tidak guna version 5.01 tp guna ver 5.02 yg telah saya dload pada website lain.. Dan 1 lg perkara, bila nk bukak garmin, bukak pada link garmin.exe dlm folder rungmxt. Sebabnya, kalau run fom que.exe, semua setting dlm garmin tu akan reset semula termasuklah location, favourites, lokasi terakhir kita (no18) dan lain2 lg.

exorian said...

timacih shuz, saya x jumpa garmin.exe dlm folder rungmxt. mungkin sbb version 5.01 xde, kat mana nak dload ver 5.02?

exorian said...

kpd shuz, saya dah cek balik & saya jumpa icon garmin berbentuk surat berwarna putih. icon itulah garmin.exe, kpd exorian boleh guna cara shuz ni, berkesan, saya dah try & saya telah membuat edit dlm blog saya pada langkah 20, TQ shuz

shuz said...

Exorian,
Ver 5.00.2 boleh di dload di http://www.megaupload.com/?d=5NGJZK1R

File yg didload cuma utk folder App, so replace kan aje yg app folder. Bg kes saya, saya telah replace ver 5.00.1 dan kemudian rename kembali steps yg rename dll tu.
Betul tu pasal icon putih, itulah garmin.exe

Anonymous said...

fail to convert. msg 'unable to locate garmin gps'
pls help

Anonymous said...

tumpang tanya sikit. step no 10 tu tu kat mana nak cari folder guider?

exorian said...

msg 'unable to locate garmin gps'. sila inform, fail tu kat step no brapa?

exorian said...

utk soalan "tumpang tanya sikit. step no 10 tu tu kat mana nak cari folder guider?" sila pegi ke step 4, bila kita buka 'open folder to view files'kat dlm tu kita jumpa folder guider.

kelvin said...

'unable to locate garmin gps'
i actually finish all the steps but when i on the gps, thats d msg i get instead of 'ready to navigate' as u mentioned.
by the way, do i need to downlaod the map?

shuz said...

Kelvin,
not sure if it's the same setting for all, but for my device, the GPS device is set at COM7. Try and play around with the settings.(not really sure where coz i dun hv the lokatoo device with me right now). It does take about 1-2 minute for first time to locate the satellite. And yes, you need to download map. Or else yur location will be shown in the middle of nowhere in Garmin.

exorian said...

tq shuz, saya pun blured jugak. Kelvin, r u using lokatoo? goto step 15:.......pada 'file name' taip SW.UNL kendian pada 'save as type' klik all files kendian pada 'encoding' klik ANSI. kendian klik 'save', thats mean like this ( file name=SW.UNL )( save as type=all files ) ( encoding=ANSI ) make sure after u save, its show UNL.file n not text document.

exorian said...

shuz, kat shoutmix tu faizal tanya adake suara BM. Saya dah pernah install, tapi dia keluar : satu lapan tujuh lima belok kanan, sepatutnya dlm BI : in 100 meter turn right. Tahniah kpd Fauzi Miswan coz dah berjaya convert ke garmin.

kelvin said...

thks exorian, i repeat step 15 and its is now uni.file. before that its was text document.
i havent try to use the gps.

Hi Shuz, how to download map?
do u mind to give me d address to download east malaysia map, thks

shuz said...

Exorian,
BM tu tak sure la. rasanye blm ada lg. kalau ada pun gaknye bhs indon. Tp english dia mmg straigh fwd je.

Kelvin,
i downloaded map from malsingmaps site. Not sure which is better though (mfm of malsingmap)
http://www.malsingmaps.com/portal/downloads.php - the one released on 14sep09. After download, follow the steps on http://www.malsingmaps.com/forums/viewtopic.php?p=161908#p161908
We are garmin user B. The gmapprom1.unl file should contain the number that is generated by the Garmin site (step3). (for this i think u need to register an account first in malsingmaps). It's just a normal text file that should contain the key. Copy the img file and the unl file together and it shoud work. East malaysia maps should be included as well, although i am not sure how accurate it is.

kelvin said...

Thks to you, Exorian & Shuz for yr guidance to download garmin gps software. i have successfully install garmin into my lookatoo gps.
However, can u guys give comments what this garmin gps is better than lookatoo gps?
A lot of road n place are missing in my town here. i mean not that details compare to lookatoo

Zul Azhan Suhaimi said...

Kelvin, U can update your map here http://www.malfreemaps.com/viewforum.php?f=23&sid=a75ad8194886965ae3aa5d8baba8bc55

Anonymous said...

Exorian,

Thank you very much coz I can use Garmin with my Lookatoo GPS now. from theking.

Anonymous said...

cam mane nak install ke model mynavi a800?

Anonymous said...

saya dah install,crack, software dah boleh run, tapi ia kuar "unable to locate Garmin gps device". model a800.. plzz help...

exorian said...

model a800 x penah try tapi "unable to locate Garmin gps device" sama mcm kelvin kat atas, cuba baca balik kat atas & ikut komen saya.

panamera said...

exorian...

bila nak ajor convert to papago pulak?? tak sabor nie...he he he

faizal
EOCM-154

Shah said...

salam tuan, terima kasih atas tunjuk ajar cara nak install garmin pd A900. Saya dah berjaya installkannya dan dah boleh guna. cuma satu persoalan, kenapa setting time and date pada A900 tu asik return to default dan bukan as save bila setiap kali on? mohon bantuan.

exorian said...

papago.....tungggguuuuuuuuuu

shah, semua gps set mcm tu, dia akan betulkan tarikh & masa terkini bila dpt detect signal satelit sbb gps tu akan tau kita berada dimana & secara auto dia akan tetapkan masa & tarikh mengikut tempat di mana kita berada, klau kita ada kat Mekah maka dia akan bagi waktu Mekah.

Anonymous said...

Exorian,

im very happy n thank you very much because I can use Garmin with my Lookatoo GPS now.

from zulan

exorian said...

tq zulan coz informed us

shah said...

tq again exorian kerana tak kedekut ilmu. aku dah notice gps set tu display current time lepas guna garmin.

Anonymous said...

Maaf tak pandai,nak tumpang tanya.
Step 15, lepas generate code...mana nak cari file notepad ?

rahman

exorian said...

caranya...klik start (bwh kiri pc)pastu klik all program, klik accessories, klik notepad. tahniah le sbb bertanya, klau x bertanya sesat jalan :)

Anonymous said...

Sdr,
TKasih.
InsyaAllah tak sesat lagi !!

Rahman.

btw, map versi mana yg u suggest sesuai dgn gadget kita?

exorian said...

map versi terkini le....http://www.malfreemaps.com/viewtopic.php?f=23&t=893

Anonymous said...

THANKS. SUCCEED IN FIRST TRY.

exorian said...

you welcome :)

fuddyn said...

abg.... camne nak wat... bl kt on pastu sentuh navigation icon..... pastu die kuar trus garmin...... sy da wat smpi abis yg abg tunjukkn tu.... tp xkan bl stiap kl nak bkk... wat mcm step 20 tu..... huhuhuhu......

exorian said...

stakat ni cara tu aje yg tau, tengah buat xperimen lagi...

mat deng said...

Terime kasih bebanyak kepada exorian n syuz yg share info ni. Sy dh berjaya install Garmin ke Lokatoo device sy. Cuma nk mintak tunjuk ajar mcm mane nk save tempat favourite kite ye...contohnye, dh jumpe tempat yg nk pegi tu mase cari kt point of interest, pastu bile nk save to contact, die alert error saving data...nape yer? harap dpt membantu dr yg berpengalaman..

exorian said...

dah try tapi x boleh, x tau knp. Teman lebih suka guna papago sebab garmin slalu hanging, cthnya kita dah masuk simpang & dah lepas simpang tapi map dia masih diam (hanging le tu) stakat ni papago terbaik & xde masalh hanging.

Anonymous said...

syukur alhamdulillah wat exorian garmin saya berfungsi dlm skali cubaan jer thank a lot....allah saje yg dpt mmbls nyer...

che epy said...

Salam Exorian,

Saya berjaya install GARMIN tp mcm software GARMIN ni tak bleh communicate dgn device(A900). Saya masih tak boleh detect current location. Selalu dpt msg, "Unable to locate Garmin GPS device. Connect to other GPS device?"

Harap Exorian dpt membantu.

che epy said...

Terima kasih Exorian,

Saya dah selesaikan masalah dan dapat guna Garmin. Masalah berpunca dari file "SW.UNL".
Tersilap save file ni guna extension .txt.

Anonymous said...

salam..

bang saya smpai kat step 11 je... kat step 12 tu saya sangkut, sbb tak jadi/keluar mcm yg dinyatakan...

HELP ME.....TQ

exorian said...

Buat semula step 9 & 10. Kalau xde ce desktop, dia x bleh jadi mcm step 12.

Anonymous said...

bro lokatoo model A 800 blh upgrape jgk ke Garmin ni.ada sapa2 blh share@komen

exorian said...

cuba tengok kat belkg..jenis win ce apa. kat sini punya cara utk win ce 5. kalau bukan...cuba le try mcm cara kat atas..mana tau kot-kot mjadi

MySof said...

Boleh refer sama ke forum: http://protonexora.com.my/forum/index.php?topic=1714.0

Anonymous said...

Download GMXT di SINI ( mulai 01.01.2010 link ini menjadi disable atas arahan pihak pengeluar software Garmin )...

salam...minta laluan...x ada link lain yg bleh membantu ker...

exorian said...

cari kat sini > http://exorian.blogspot.com/p/convert-lokatoo.html

Anonymous said...

assalamualaikum.
bro apsal aku buat tak buleh ye?
aku baru dapat Lokatoo a903 dari pembelian Persona Elegance..
cuba dah cara2 yg disenaraikan sampai level copy folder garmin dengan copy dp_Guider masuk dalam folder Guider..

lepas restart aku tekan icon navigation 2 kali tak jadi apa2 pon..nape ye?

exorian said...

tgk blkg set jenis win ce 5 atau win ce 6. kat sini utk win ce 5 shj

Anonymous said...

Sdr exorian,
Step 8 tu ape yer?mcm missing jer step tu.

Thx,
Zaman
(br nk try)

exorian said...

step tu saya dah delete sbb dah x perlu lagi, peningkan kepala aje

Anonymous said...

salam bro...

tq sgt2..ak dah leh convert to garmin. tq.mmg banyak la fetures nye.hahaha...suke ak..

Anonymous said...

salam....kalau win ce 6 pula macam mana nak covert

exorian said...

cari file 'shell.ini' kat dlm memory kad pastu attach ke exorian@ymail.com

Idwan said...

EXORIAN,

tq..dah berjaya install.thanks jugak kepada semua yg bagi tips dan share problems and pengalaman..sumer tu jd panduan berguna..nway,tgh dwnload update ni..

Personarian, Idwan

exorian said...

timacih idwan seorg personarian, alzarian camna pulak sbb perodua alza pun guna lokatoo jugak..

exorian said...

lupa nak tanya idwan..gps guna win ce brapa?

Ee Chien Sieong said...

Exorian,

Ada tak cara untuk convert Lokatoo A1000 saya yang guna win Ce 6 ?

exorian said...

win ce 6...masih tiada yg dpt bantu??? teman harap dpt settlekan problem ni dlm tempoh terdekat ni..

Anonymous said...

saya fazrie...saya gunakan lakatoo A800. Saya dah cuba cara tuan tapi tidak berjaya. boleh tuan berikan email tuan agar mudah untuk saya bertanya. email saya az_rie80@yahoo.com

Anonymous said...

thanks..exorian finally sy dah berjaya run Lakatoo A800 using GMXT. Cuma dlm steps tuan kalau run melalui garmin-apps-wm-que gps device saya tak respond apa-apa. So saya try run melalui garmin-RunGMXT-icon garmin berbentuk surat warna putih baru ianya ok dan follow step seterusnya. Anyway thanks for your suggestion through my email.fazrie

naga said...

Salam semua...

Saya pengguna GPS lokatoo model A900... Ada x sesiapa yg boleh tolong saya untuk upgradekan ke garmin? Sekiranya ada, boleh emailkan maklumat ke nagaganas05@gmail.com Saya amat berbesar hati sekiranya ada sesiapa yang dapat membantu saya dalam hal ini...

Sistem lokatoo yang sedia ada seperti kurang maklumat d dalamnya... Ada tempat2 yang x dapat d cari... Kesulitan akan timbul bila kita amat memerlukannya...

Terima kasih kepada yang sudi membantu saya...

Anonymous said...

boleh bagi link untuk download garmin xt tu tak..? n_khalil@yahoo.com

Anonymous said...

tq .. dah berjaya....

radzi84 said...

boleh ajar step untuk update map untuk garmin x?

exorian said...

cara update map > http://www.malfreemaps.com/viewtopic.php?p=9291#p9291

Administrator said...

cara nak buka garmin tanpa buka paparan window CE ialah korang buat step mcm k atas tu tp last skali korang kena edit isi dlm "ENGINE.ini" yg k dpn tu daripada "\Guider\Guider.exe" kepada
"\Garmin\RunGMXT\Garmin.exe"

Anonymous said...

at last from greece thanks :-))

najaf said...

bagus dah berjaya guna garming dalam lokatoo gps sekarang nak try guna yang lain pula

Anonymous said...

salam...
nak tanya sikit lokatoo model A903 persona punya gps boleh pakai garmin tak

exorian said...

semua model lokatoo boleh bubuh semua jenis software gps

Anonymous said...

boleh bagi link GMXT tak atau email ke azlan_8642@yahoo.com

Anonymous said...

sy guna a800 nk seaching gps xdpt,boleh tolong bantu sy..

Anonymous said...

sy guna lakato a800, dah boleh buka garmin tp unable to locate gps divice gps, bila bila tekan view map,gambar kereta 2 ade kat peta U.S. st dah set garmin asia n mlysia pun x boleh kat mana silap sy. boleh sape2 boleh bantu email sy sparrow_honet@yahoo.com

joezt said...

tq berbanyak to exorian..dah berjaya..skli wat je..slmt duit..baru ingt nk install kt loyat.huhu... panduan install map latest ade xde wat ker..

exorian said...

utk panduan install map
http://www.malfreemaps.com/viewtopic.php?p=9291#p9291

Anonymous said...

salam...
bila baca cara mahu install ni sangat rumit.... =.=

saya guna gps persona elegance model A903. boleh ke convert from lokatoo ke garmin?

exorian said...

semua model lokatoo boleh di upgrade. nak tahu lagi boleh emel ke exorian@ymail.com

Kamen said...

Salam mahaguru exorian, sy skrg tgh gune lokatoo A1000 ce 5.
Sy cube nk paham ape yg tercatat kt dlm blog nih tp sy dh pening. Jadi confuse sangat2. Bole x email kan sy cr setup dier dr step 1 khas utk A1000 ce 5 sy nih..? Sy sgt la bengang ngan lokatoo ni. Byk map kt N.9 xder. Dh brkali2 update dah.
p/s lokatoo sy dh xder bunyik kenape ah? (kalau nak dengar bunyik kene cocok earfon)
bantuan Mu amat la sy doakan.

exorian said...

kamen, tlg bagi emel atau emel kat saya exorian@ymail.com

Kamen said...

oh ye lupe nak tinggalkan email sy...
stingkamenrider@gmail.com atau
hellsting_x@yahoo.com

tzmazlan said...

Salam Saudara semua,
Saya memerlukan sedikit bantuan utk dapatkan semula fail2 yg tlh saya terdelete dlm SD lakatoo mynavi A800 sebelum upgrade ke Garmin xt.
amat berharap kepada siapa yang mempunyai Mynavi A800 dpt email ke saya kesemua fail2 yg ada terutama sekali "ENGINE.ini"&"shell.ini"
Tq..tzmazlan@yahoo.com -0126303798

ahmadz said...

salam exorian,
saya menggunakan lokatoo a1000 windows ce 6. mcm mana nak masukkan garmin xt? harap dapat membantu. email saya ahmadzhaf@gmail.com.

terima kasih.

Anonymous said...

salam..exorian..trima kasih krana sudi berkongsi ilmu..bley x emel cra nk upgrade lokatoo sy ker garmin xpon papago n nk load sea maps sekali..tq..nuclear_mdi@yahoo.com

cShimi said...

hi..
i baru try cara di atas...halfway smapai step 15 hang..sebab step 15. ask to refer to step 8... oredi removed. i duno how to gen key..

another problem, the taskbar i sudah tick auto-hide, sebab kat step 13 kena clik itu skip.. tapi sekarang, i cant activate balik itu task bar..mcm mana ... boleh tolong ke?
pls help..

Cesc Faisal said...
This comment has been removed by the author.
Cesc Faisal said...

bro.. still boley guna lagi ke cara bro ni? sbb aku nk try install la..

Anonymous said...

Salam...exorian, boleh tak hanter garmin gmxt link ke easten_02@hotmail.com. saya nak install ke Lokatoo A1000(win CE6).
terima kasih

Anonymous said...

Salam...exorian, boleh tak hanter garmin gmxt link ke easten_03@hotmail.com. saya nak install ke Lokatoo A1000(win CE6).
terima kasih

Joe said...

hi exorian,

nice tips u have here.. however i cant seems to unlock my lokatoo a1000hd win ce 6.. i try to follow until step 9 but the rapidshare link already removed the cedesktop.exe file.. i googled some more and find another rapidshare link to the cedesktop.exe file and dload it (size is 276kb not sure same file or not).. then i continue until step 12 but when i click the navi icon nothing happen.. no win ce interface as u mentioned.. i did rename dp_Guider.exe to Guider.exe since the one inside my lokatoo gps is named Guider.exe.. have i missing any steps or this guide is only for win ce 5.. plz help..

ee said...

for ce6 is different from ce5. detail explaination pls refer to notes posts by some expert in facebook group "lokatoo hack". i learnt my tricks there too. In short., for ce6, you need a
1)shell.ini file to tell the GPS to launch the launch pad or boot into ce6 explorer.
2) launchpad - application likes a menu to arrange your different gps software, games, apps....
3) GPS software - garmin papago mapking sygic.....
all sorts of link can be found there, there is always some kind ppl out there always providing an active link for download.

Anonymous said...

I'm really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and auto insurance quotes this is really annoying. A good website with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this website, I'll be
visiting it. Do you do newslettеrѕ?

Сant find it.
my web site - full coverage car insurance

Anonymous said...

Goοԁ blog! I really love how it iѕ easy on my eyes and the data are well wгitten.
I am ωondеring how car insurance quotes I might be notіfied whenever а new post has beеn made.

I hаνe subѕcribed tо yοur fеed which
muѕt do thе trick! Hаvе a great ԁay!
My weblog : car insurance quotes

Anonymous said...

Tuan
Download GMXT di SINI ( mulai 01.01.2010 link ini menjadi disable atas arahan pihak pengeluar software Garmin )...


http://exorian.blogspot.com/p/convert-lokatoo.html

Tuan, kedua2nya link x blh masuk. Masih blh convert to Garmin?

Zulfadhli Bin Sharifudin said...

salam tuan..
Sekarang dah x boleh download software garmin tu eh...sebab saya x puas hati dengan lokatoo...sesat je,x friendly sangat..ada cadangan lain?

Mohd Rais said...

Assalam exorian dan shaz,bleh tlng send link bharu untuk lokatoo a900 tak,sbb sy bru beli gps ni dngn org,dan system die still gune yg lama,dan system lama mmg dah tk boleh diguna dah skrg dngn jln² bharu,tlng sngt² send dkat mohamadraissharif@gmail.com ...send maps bharu skali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...